Til innholdet

Meny

Teie 4

Velfungerende boligmarked i Tønsberg og Færder

Boligprisstatistikken for første kvartal viser at boligmarkedet i Færder og Tønsberg har stabilisert seg etter en turbulent slutt på fjoråret. Nå ser vi igjen en positiv prisutvikling.

– Så langt i 2024 har vi hatt prisstigning i boligmarkedet i både Færder og Tønsberg, samt i Vestfold som helhet. Det viser hvor raskt boligmarkedet kan snu, til tross for mange dystre spådommer rundt årsskiftet, sier Tom Arild Henriksen eiendomsmegler og daglig leder i EiendomsMegler 1.

 

Tom Arild Henriksen fra EiendomsMegler 1.

 

Prisutviklingen som Henriksen refererer til, stammer fra Eiendom Norge sin boligprisstatistikk for første kvartal 2024. Den viser en prisutvikling på 5,9 % på boligprisene i hele Norge. For Vestfold sin del er stigningen på 3,2 %.  

Høyest prisstigning i Færder


Den sterkeste prisutviklingen finner vi i Færder. Her har det vært en prisstigning på 6,3 % i første kvartal, altså over gjennomsnittet for hele Norge.


– Vi opplever at det er flere mennesker på visning om dagen når vi legger ut eiendommer for salg i Færder. Selv om mange boliger nå ligger lenger ute enn i fjor, merker vi oss at enkelte av eiendommene også omsettes over prisantydning, forklarer Henriksen.

Moderat stigning i Tønsberg


I Tønsberg har det også vært prisoppgang så langt i år. Totalt har boligprisene steget med 3,1 % siden årsskiftet.

Antallet boliger som er omsatt i Tønsberg er imidlertid flere enn i Færder.  


– For Tønsberg sin del er det også her en positiv prisutvikling. Selv om prisoppgangen ikke er like høy som på øyene, er det god fart i boligmarkedet i Norges eldste by også, sier Henriksen. 

Boligsalget tar lenger tid nå


Omsetningstid i første kvartal i år i Vestfold er på 81 dager. På samme tid i fjor tok det 46 dager i snitt, fra en bolig ble lagt ut til den ble solgt.


– Vi opplever at det nå tar lengre tid å gjennomføre et salg, men det varierer jo mye fra objekt til objekt. Selv om selgerne må smøre seg med litt mer tålmodighet nå, er imidlertid prisen de oppnår i snitt høyere enn på samme tid i fjor, forklarer Henriksen.

Økt optimisme blant boligkjøperne


Den bratte renteoppgangen i fjor bidro til mørkere skyer over boligmarkedet i løpet av fjoråret. Dette slo inn både på de dyreste boligene på markedet og for boliger i de mer moderate prissjiktene.

Nå ser det imidlertid ut til at markedet har tilpasset seg mer til det nye rentenivået.– At de fleste økonomer anser at vi er på rentetoppen nå, har vært god beroligende medisin for boligmarkedet. Det har gitt litt mer optimisme hos mange i forhold til egen økonomi. Samtidig gjør det det litt lettere for folk å finne ut hvor langt de kan strekke seg økonomisk, når de planlegge å kjøpe seg en ny bolig, konstaterer den erfarne megleren.    

For Drømmen Og For Nå