Til innholdet

Meny

Siste nytt | Artikler

Alle Arbeid Bolig Samfunn Miljø Varehandel
Alle Skiensregionen Porsgrunn Kongsbergregionen Drammen Larvik Horten Holmestrand Midt-Telemark Notodden Sandefjord Tønsberg Modumsregionen Øvre Eiker Bamble Færder Nome
Tbg Torv2

Tønsberg: Optimisme i næringslivet, økonomisk pessimisme blant folk

SpareBank 1 Sørøst-Norge har tatt tempen på næringslivet i vår region, der vi har spurt nesten 1000 bedrifter og 2000 husstander i hele Sørøst-Norge hva de tror om den økonomiske utviklingen. I Tønsberg er vi fortsatt bekymret med tanke på egen økonomi. Blant bedriftene er det imidlertid en mer optimistisk stemning å spore.
For Drømmen Og For Nå

Velfungerende boligmarked i Tønsberg og Færder

Boligprisstatistikken for første kvartal viser at boligmarkedet i Færder og Tønsberg har stabilisert seg etter en turbulent slutt på fjoråret. Nå ser vi igjen en positiv prisutvikling.
Togstasjon

Tre kommuner i Sørøst-Norge merker stor innpendling

Hver morgen reiser mange arbeidstakere i regionen over kommunegrensene for å jobbe. Grafer fra Konjunktur Sørøst viser at det er spesielt tre kommuner i Sørøst-Norge som trekker til seg arbeidskraft fra resten av regionen.
20240126 123212

Tønsberg: Vi ser litt lysere på økonomien vår nå

Selv om det fortsatt råder sterk pessimisme i forhold til fremtidstroen til økonomien, ser det ut som folk i Tønsberg er på vei opp av den verste bølgedalen nå. Det viser nye tall fra konjunkturbarometeret til SpareBank 1 Sørøst- Norge.
Sorost Text Image Tønsberg Slottsfjellet 1

Nå ser vi litt lysere på vår egen økonomi i Tønsberg

I løpet av fjoråret ble vi stadig mer pessimistiske for privatøkonomien vår. Nå har dette snudd, i hvert fall i Tønsberg. Det kommer frem i en ny undersøkelse som SpareBank 1 Sørøst-Norge har fått gjennomført.
Pexels Nextvoyage 713081 (1)

Normalisering i boligmarkedet

Boligmarkedet har vært svært hett i Vestfold de siste årene. Nå tyder mye på at markedet har normalisert seg i forhold til tilbudet og etterspørselen av boliger som vi hadde før pandemien brøt løs.
Pexels Life Of Pix 8092

Kompetansegap i Vestfold og Telemark

Mens arbeidsledigheten fortsetter å synke i landet, stiger den i Vestfold og Telemark. Til tross for dette sliter flere bransjer med å få tak i rett kompetanse.
Sorost Text Image Tønsberg Slottsfjellet 1

Sørøst-Norge opplever en økning i konkurser

Etter lave konkurstall under pandemien peker konkursstatistikken oppover i 2022. Spesielt Vestfold og Telemark ser røde tall.
Sorost Text Image Tønsberg Slottsfjellet 1

Forventninger blant bedrifter i Tønsberg

Tross et optimistisk framtidssyn skårer snittet av bedriftene i Tønsberg og Færder kommune under snittet, med Sørøst-Norges svakeste målte forventningsindeks. Samtidig er byen blant de mest optimistiske til bærekraftig omstilling.
PERS7522

Hva gjør et område attraktivt?

En rekke faktorer påvirker et områdes attraktivitet. Det bør blant annet være en god balanse mellom næringsutvikling og bostedskvaliteter, sier Knut Vareide, seniorforsker i Telemarksforskning.