Til innholdet

Meny

Siste nytt | Artikler

Alle Arbeid Bolig Samfunn Miljø Varehandel
Alle Skiensregionen Porsgrunn Kongsbergregionen Drammen Larvik Horten Holmestrand Midt-Telemark Notodden Sandefjord Tønsberg Modumsregionen Øvre Eiker Bamble Færder Nome
Systue

Drammenserne har de laveste utslippene i Sørøst-Norge

Konjunktur Sørøst har lansert nye grafer på miljødata for Sørøst-Norges kommuner. Du kan nå sammenligne utslipp i din kommune med resten av regionen, og se hvor de største utslippene er.
Bærekraftskonferansendrammen

Bærekraftkonferansen i Drammen viser i praksis den økende interessen for bærekraft, både blant folk og bedrifter

Drammen næringsforening satte denne uken mangfold på arbeidsplassen og kunstig intelligens på agendaen under årets bærekraftskonferanse. Bærekraftsbarometeret kunne også vise at bedrifter i Drammen i stadig større grad bryr seg om disse temaene. Her er noen av konferansens høydepunkter.
Venner I Butikk

Alder endrer vårt syn på bærekraft

Er bærekraft noe som blir drevet fram av de unge eller er naturvern og likestilling noe vi lærer med alderen? Bærekraftundersøkelsen viser hvilken aldersgruppe som fokuserer mest på bærekraft i sin økonomi – og hva dette betyr for dem.
SB1 BV 042

Menn og kvinner tenker ulikt om bærekraft

Den nasjonale bærekraftundersøkelsen har avdekket noen vesentlige forskjeller mellom menn og kvinner, og hvordan de tenker om bærekraft. Hva slags bærekrafttype er du?
Etactics Inc Gnsjzu4 3Xa Unsplash (2)

Hvordan redusere det rekordhøye sykefraværet?

Mange bedrifter sliter med høyt sykefravær, men hvilke bransjer er mest utsatt? Hvordan kan man forebygge og tilrettelegge for å snu trenden fra fravær til nærvær.
Pexels Marcin Jozwiak 2800121

Datafangst bidrar til en grønnere transportbransje

I 2022 steg drivstoffprisene* for lastebileiere med 46,5 %. Det merkes godt i transportbransjen. Derfor er det viktig å ha løsninger som kan bidra til mer energieffektiv drift. Det har selskapet Cognia Technology på Borgeskogen utviklet.
Stellrweb Djb1whucfby Unsplash Flipped

Er budsjettforlikets innstramminger for klimaet kontraproduktive?

Regionsdirektør for NHO Vestfold og Telemark, Kristin Saga, mener innstrammingene i høstens budsjettforlik kan påvirke bedrifter i Sørøst-Norge.
Eutaksonomien

Kjenner du til EU-taksonomien?

Fra 2023 vil større bedrifter oppleve utvidede krav om rapportering av bærekraftige aktiviteter, gjennom EU-taksonomien. Men Bærekraftbarometeret for Sørøst-Norge viser at mange lokale bedrifter ikke er klare til å møte de økte kravene taksonomien vil føre til.
Pexels Ivan Samkov 8117410 (1)

Dette betyr åpenhetsloven for din bedrift

Større bedrifter blir nå lovpålagt å ta mer ansvar for arbeidsforhold og menneskerettigheter i sine leverandørkjeder.
DSC4441

Bærekraftbarometeret i Sørøst-Norge

Bærekraftsbarmometeret i Sørøst-Norge gir oss en oversikt over bedrifters holdninger og meninger om bærekraft, gjennom å kartlegge deres strategier, kompetanse, og framtidsutsikter rundt bærekraftig omstilling.
PERS6727

Næringslivet forventer god vekst

Forventningsundersøkelsen som er gjennomført blant bedrifter i Vestfold og Telemark og tidligere Buskerud fylke, viser at det er høy grad av investeringsvilje og investeringsevne i regionen. Konsernsjef Per Halvorsen i SpareBank 1 Sørøst-Norge ser lyst på fremtiden.
20210930 153213

Satser på sol

Kriser utløser ofte nye forretningsmuligheter. Bare spør solcellemontørene hos Greenstat i Larvik.
Adobestock 61836313

Store svingninger blir normalen

De siste månedene har strømprisen skutt i været, ikke minst i prisregionen som Sørøst-Norge er en del av. Trolig må vi forberede oss på dyrere strøm også i årene som kommer.
Adobestock 54300764

Er elbil lønnsomt med dagens strømpris?

Mange velger elbil fordi det gir lavere driftskostnader. Går regnestykket fremdeles i pluss, dagens høye strømpris tatt i betraktning?